8-9 Ağustos’ta riatalks seminerindeydim. Yakından takip ettiğim bir çok konuşmacı seminerdeydi. Seminer kurumsal sunumlar ve teknoloji sunumları olmak üzere  2 salonda gerçekleşti. İlk gün biraz teknik sorunlar yaşansa da ikinci gün bunlar düzeltildi ve tadına doyulmaz, güzel bir seminer gerçekleşti. Seminerde neler konuşuldu diye bakarsak yurt dışından seminere katılan Enrique Duvós ile BlazeDS ve LiveCycle DC teknolojileri hakkında bilgi verdi. Ayrıca yine

seminerde Java ve Flex ‘in ria (zengin internet uygulamaları) ‘ya katkılarından bahsedildi. Kurumsal sunumlar benim ilgimi daha çok çekti doğrusu neden derseniz kurumsal sunumlarda  daha çok yeni projeler tanıtıldı.

İlgimi çeken konular ve konuşmacıları yazarak yorumlarımı belirtmek isterim.

Microsoft Silverlight Daron Yondem (Ineta)

Bildiğiniz gibi silverlight microsoft tarafından geliştirilen flash programıyla bazı ortak noktaları olan ancak kendine has bir çok özelliğe sahip enfes bir program.  Daron Yondem‘in 45dk lık sunumu zaman yüzünden yeterli olmasa da yine de programın flash’tan farklarını anlamamıza yetti..

Yahoo! Developer Network ve Yahoo! Türkiye Volkan Biçer (Yahoo!)

Yahoo! ‘nun Türkiye developer network sorumlusu Volkan Biçer Yahoo! nun Türkiye’deki çalışmalarından ve developer’lar için geliştirilen API uygulamalarından bahsetti.. Güzel bir sunum oldu Yahoo! yu bu kadar bilmiyordum doğrusu :)

Web Uygulama Güvenliği Ferruh Mavituna (Portcullis Computer Security, UK)

Güvenlik alanında uzman olan Ferruh Mavituna gelişen web 2.0 teknolojisinin ve popüler sitelerin göz ardı ettiği bir çok açıktan bahsetti. Flickr, twitter ve facebook her cümlesinde vardı desem yalan olmaz herhalde.. Kendisi ingiltere de yaşıyor ve güvenlik mühendisi gibi kendinin de pek alışamadığı bir ünvanı var :)

Knowband – The Knowledge Based Social Network Eren Bali (Knowband)

Knowband hayatımda gördüğüm en ilginç projelerden biri.. Tamamıyla kendi ekiplerinin geliştirdiği bir proje olan Knowband sayesinde isteyen hersey online olarak eğitim verebilecek, uzman olduğu bir konu hakkında e-learning tarzı bir uygulama yapabilecek.. Site hakkında daha detaylı bilgiye ulaşmak için..

Mekanist.net Ali Servet Eyüpoğlu (Mekanist)

Mekanist.net yediden yetmişe her yaştan kişilerin faydalanabileceği bir site. Gidilen gezilen görülen mekanların kullanıcı yorumlarını içeriyor daha doğrusu. Hanımla beraber dışarda yemek yiyeceksiniz ancak nereye gitsek diye kararsız kaldınız mekanist.net’e girerek objektif yorumlar doğrultusunda istediğiniz kategoride istediğiniz mekana detaylı bilgileriyle ulaşmanız mümkün.. Site hakkında daha detaylı bilgiye ulaşmak için..

G.ho.st (the Global Hosted Operating System) Berivan Akmanoğlu (G.ho.st)

Herşey yavaş yavaş web’e kayıyor. Masaüstü uygulamalarımızın bir çoğunu web’te görür olduk. Bunların en gelişmiş ve farklı olanı ise “G.ho.st”.  G.ho.st web tabanlı bir işletim sistemi. Herkesin mutlaka denemesi gereken bir ria uygulaması..  Site hakkında daha detaylı bilgiye ulaşmak için..

TakasMerkezi.com – Parasız Ticaretin Yeni Adresi Önder Eren (Mavi Kelebek New Media Solutions)

TakasMerkezi.com, alıcılar ile satıcıları bir araya getiren ve birbirleri ile yaptıkları alışverişlerde para kullandırmayan bir elektronik ticaret modelidir. Ne ikinci el alım satım sitesi ne de açık arttırma sitesi. Hepsinden farklı orjinal bir fikir üzerine kurulmuş güzel bir site. Site hakkında daha detaylı bilgiye ulaşmak için..

Seminerden resimler (Resimlerin büyük halini görmek için üzerine tıklayabilirsiniz)

Kategori: Etkinlikler

About ilyas teker

İlyas, az markaya, özel olarak hazırlanan SEO danışmanlığı veren Mosanta’nın kurucusu.

12+ yıldır SEO alanında Pegasus, Coca-Cola, adidas, Sony gibi 200’den fazla markaya Türkiye, Avrupa ve Amerika’da SEO danışmanlığı verdi. Uzun bir süre Amerika, Chicago’da SEO Direktörü olarak çalıştı.

Dijital pazarlama ile ilgili konferansların yanında İlyas, popüler bir çok pazarlama dergisi ve web sitesinde makaleler yazıyor.

Ayrıca İngiltere’de faaliyet gösteren DeepCrawl şirketinin danışman kurulunda yer alıyor.