Google ‘dan gelen uyarı gereğince bu başlık altında yayınlanan yazı kaldırılmıştır!
Anlayışınız için teşekkürler…
About ilyas teker
İlyas, az markaya, özel olarak hazırlanan SEO danışmanlığı veren Mosanta’nın kurucusu.
12+ yıldır SEO alanında Pegasus, Coca-Cola, adidas, Sony gibi 200’den fazla markaya Türkiye, Avrupa ve Amerika’da SEO danışmanlığı verdi. Uzun bir süre Amerika, Chicago’da SEO Direktörü olarak çalıştı.
Dijital pazarlama ile ilgili konferansların yanında İlyas, popüler bir çok pazarlama dergisi ve web sitesinde makaleler yazıyor.
Ayrıca İngiltere’de faaliyet gösteren DeepCrawl şirketinin danışman kurulunda yer alıyor.
Reklamları tıklamaya teşvik edici bu tür yazılar yazmak adsense reklam politikası açısından -eğer kural değişmediyse- yasaktı.
Ancak tabii zararlı reklamlar konusunda uyarı yapmak gerekiyor.
Bence yapılması gereken şu. Reklamları okuyucunun dikkatini çekecek yerlere ve şekilde yerleştirmeliyiz. Eğer ilgilerini çekerse aradığı şeyle alakalı olabilceğini düşünüyorsa falan o zaten tıklar. Bu aslında adsense sisteminin sağlıklı işleyebilmesi açısından da önemli bir şeydir.
Benim sana tavsiyem sitene yerleştireceğin reklamları sitenin bir parçası imiş gibi gözükmesini sağla. Reklam körlüğü diye bir şey var. Ziyaretçi normalde tıklayacak olsa bile reklam körlüğü yüzünden görmez ilgili reklamları. Reklamları bu şekilde siiteye yerleştirmek kullanıcıyı kandırmak gibi gözüksede öyle değil. Çünkü Ziyaretçi o linke dikkatini çektiği için tıklamış olur.
[…] # Google İnternet Reklamcılığı Etkinliği İzlenimleri # Reklamlara neden tıklamalıyız? # Televizyon kanallarının yeni frekansları # Blogger LigTV yüzünden kapatıldı # Ücretsiz 690+ […]
Pardus007
Reklamların yerleştirilmesi daha da önemli bir konu. Site çok ilgi çeken bir site olabilir ama reklamların düşünmeden, rastgele yerlere konmasının bir getirisi olmayacağını bilmemiz lazım.
Aslında çok mantıklı bi konuya parmak basmışın ama en önemli bi unsuz var işte şimdi reklamları genel olarak ele alalım dediğin gibi en çok SMS firmaları bu konuda adsense,reklamstore,adtech vs gibi reklam firmalarının en çok gelir ettiğin firmaların başında bu CEP olayı geliyor çünkü bilinçsiz kullanıcı bu reklama tıklayıp telefon ile üye olduğunda bedava sanıyor ama aşağıda adam ne kadar olduğunu yazmış şimdi bu adam senin sitende girdi bu reklama ve mağdur duruma düştü bu adam senin sitenden dolayı bi kayıpta olduğundan belkide senin sitene bi daha girmez bu çok önemli bi unsur aslında ama biz bunun bilincinde değiliz bence reklam konusunda çok aceleci davranmamak gerek çünkü bi süre bekleyip sitenin belli bi kullanıcı sayısına ulaştığını gördüğün zaman şahsi reklamlar almaya başlarsın bu hem senin için iyi gelir hemde kullanıcılar için seçici bi reklam olmuş olur o zamanda tıklama vs gibi şeyler zorunda kalmazsın ama ne yazzik bi sitenin belli bi seviyeye gelmesi Türkiyedeki kullanıcılar yüzünden çok zor yok spam site yok forum site bu tarz çabuk hit alan ama bi işe yaramayan çöplük sitelerle dolu ama ne yazikki en çok tıklanan sitelerde bunlar yani işin özü ;
Reklam = Tıklama = Zorlama = Mağduriyet –> Bu oldu artık ama olması gereken aslında
Reklam = Tıklama = İsteyerek = Amaca uygunluk
Yazı için teşekkürler ilyas
aslında güzel bir düşünce ama artık bıkkınlık geldi heryerde google reklamları falan.o google reklamları ne kadar kazandırır o da ayrı bir konu benim bildiğim değişmediyse tıklama başı 0.10 $ dı.1000 tıklama gerek 100$ olması içinde.bu da uzun bir süre alır düşüncesindeyim. :) ama senin reklamına tıklıcam. :)
bu arada sen reklam koydun sandım ama onlar resimmiş :| :)
bahadır aslında güzel noktaya parmak bastın şimdi ilyas bunu yazarak bize bi taşmı atıyor acaba reklama tıklayalım diye yada tatlı dille TIKLAYIN bak o kadar makale bile yazdım diyor :)
Arkadaşlar sitede reklam bile yok yapmayın etmeyin günahımı almayın :)
Amaç sadece gördüğüm bir eksikliği tatlı dille anlatmak. Ben masumum :)
peki kendi sitemdeki reklamlar bern ölümüne tıklamak caiz midir
:-)
0.10 dolar için mi bütün karın ağrısı :) Neden sponsor bulmayı düşünmüyorsunuz? Hem daha çok kazanırsınız hem de sizi teşvik eder daha iyisini yapmak için. Ya da bağış sistemi de olabilir. Ama açık konuşmak gerekirse böyle “Allah rızası için tıklayın” tarzı veya “lan nooolur tıklayın” gibi bir yaklaşım ben de inat değil mi tıklamıyorum dedirtiyor.
Zaten okuduğum yazı bana birşey kazandırdıysa ya da en azından eğlendiysem sahibine karşı bir borçluluk hissediyorum evet. Ama bu borcu ödemek için düşüneceğim en son yol reklama tıklamak olur :) Süper bir işim yok, süper bir hayatım da yok, süper eğitim almış bir insan da değilim (hatta dipteyim bile denilebilir) ama yazılarından beslendiğim (Maddi veya manevi) kazanç sağladığım veya eğlendiğim bir yazının sahibine seve seve elimden geldiğince bağış yapabilirim. En ufak bağışında 1 dolar olduğunu düşünürsek bu daha kazançlı (bence).
Benim blog 5 sitem var. 2 yıldır adsense kullanıyorum. 60$ oldu ancak. Ama benimki gibi dönüş olsa delirirdi benim adsense. Ama olsun sevdiğim veya sevmesemde ilgi alanıma giren reklamlara tıklarım. Özellikle çöp reklamlara daha fazla tıklarım ki bitirsinler bütçeyide bir daha çıkmasın diye ama yok malesef olmuyor. Telefona gelen mesajların yarısı şifre. bide siz bu servisten faydalanamazsınız diyor beni banlıyorlar galiba bazen:D
Can, Karın ağrısı değil ki bu. Sadece bilinçlendirmek. Sende bilinçli bir kullanıcısın zaten yorumunda bunu gördüm :)
birblog, Google kodlarının siteye doğru yerleştirilmesi. Doğru derken ziyaretçinin ilk bakışta dikkatini çekecek olan bölgelere yerleştirilmesi, günlük tekil ziyaretçi sayın bu rakamla doğrudan orantılıdır. 2 yılda 60$ çok düşük bir rakam. Bir yerde bir eksiklik var.
Ayrıca reklamlara yaklaşımını da beğendim. Reklamlara tıklıyorsun üye olmuyorsun haliyle adam tık başına para verdiği için parasını çöpe atmış oluyor bu sayede belki tükenir sermaye yeniden reklam veremez düşüncesi oluşuyordur ama eminim sen tıklayıp üye olmuyorsan senden başka o reklama 10 kişi tıklıyorsa yarısı üye oluyordur. Yoksa bu kadar büyüyebilirler miydi?
Destek olmak için reklamlara tıklansa bile -bu mantık hoş değil- ilginizi çekmeyen reklamlara tıklamanız etik değil. Böyle bir durumda gerçekten ihtiyacım yoksa reklamlara tıklamıyorum. Bu kişiye destek olmak istemediğimden değil fakat bir yere destek olmaya çalışırken diğer taraftan başkasına zararımız dokunuyor.
Senden de beklemezdim İlyas bu tür bir yazı. :-/
Buğracım,
Çok severek takip ettiğiniz bir sitenin birgün kapanmasını ister misiniz?
Eğer bu soruya cevabın hayırsa o zaman elinden gelen desteği “bence” göstermelisin.
Biri kapanır diğeri açılır mantığındaysan eyvah eyvah!
Reklamlara tıklanmadığında siteler kapanmaz tabi ki ama bu söylediklerim başlık için az da olsa somut bir örnek olmuştur umarım : )