Bir çok arkadaşımdan aldığım mailler doğrultusunda SEO ile ilgili yazılar yazmadığım için serzenişte bulunmuşlar bana. Aslında Seoteknikleri.com ‘da SEO ile ilgili güzel yazılarım var. Yeni bir çağ: Web 3.0, Gelişmiş Black-Hat Seo Teknikleri, Değişime hazır mısınız?, Aramalarınız nasıl filtrelenir?, Ve karşınızda Mobil Dünya. Bu yazılar her ne kadar temel SEO yazıları olmasa da uygulandığında güzel sonuçlar alınacak teknik ve yöntemler içeriyor. Ben bu yazıların dışında herhangi bir websitesine SEO checklist (denetim, kontrol listesi) yaparken nelere dikkat etmemiz gerektiğiyle ilgili uzun bir yazı dizisi başlatıyorum. Bu yazı dizisi sonunda bir siteyi SEO açısından incelerken bir çok sorunuza cevap aldığınızı göreceksiniz.
SEO checklist yaparken nelere dikkat etmeliyiz başlıklar halinde bakalım. Her başlığı ayrı bir yazı olarak detaylandıracağım. Şimdilik anabaşlıkları verip, bir-iki cümle karalayayım.
1) Anahtar kelime seçimi
Her web sitesinin SEO açısından hedeflediği anahtar kelimeler vardır. Site içerisinde hedeflenen bu anahtar kelimelerde çalışmalar yapılır ve istenilen sonuca ulaşılmaya çalışılır. Bu başlık altında anahtar kelime seçimlerinde nelere dikkat etmemiz gerektiğinden bahsedeceğim. Buradan yazıya ulaşabilirsiniz.
2) Domain ismi, subdomain, directory name
Anahtar kelimelerimizin domain içerisinde bulunmasının bize sağladığı artı değerler, subdomain ya da alt klasör isimlerinden (htaccess) hangisinin SEO açısından daha fazla getirisi olduğuna değineceğim. Buradan yazıya ulaşabilirsiniz.
3) Anahtar kelime yerleşimi
Anahtar kelimelerimizi sayfamızın nerelerinde ne kadar, nasıl tekrarlamamız gerektiğinden bahsediyor olacağım.
4) Site içi link yapısı
Site içi link yapısı oluşturulurken nelere dikkat etmemiz gerektiği, en çok yapılan hatalar, önlemleri ve ufak tüyolardan söz edeceğim. Ayrıca kendi sitelerimde kullandığım özel bir taktiğide söylemeden geçmem sanırım : )
4.1) Site dışı linkler
Sitemizden başka sitelere link verirken bize katkı sağlayacak şekilde link vermenin önemli noktalarına değineceğim. Tabi ki yine yapılan hatalar ve önlemlerine değinmeden geçmek olmaz.
4.2) Sitemize gelen linkler (backlinks)
Backlinklerin sitemiz için öneminden ve hangi sitelerden sitemize backlink alırsak daha verimli olacağından bahsediyor olacağım.
5) Site üzerindeki etmenler
Anasayfa boyutu, sitenin yaşı, dinamik sayfalar, duplicate content olayı, cloaking nedir, nasıl yapılır gibi merak edilen soruların cevabını vereceğim.
6) Site dışındaki etmenler
Link ve trafik satın almak, sitenin erişilebilir olması, kötü olarak nitelendirilen sitelerden link almanın zararları, server IP ‘sinin SEO açısından önemini konuşacağız.
7) Kullanıcı aktiviteleri
Arama motoru trafiği, CTR kaynakları, kullanıcının site üzerinde harcadığı zaman, hangi sayfadan ayrıldığı gibi önemli noktalara değineceğim.
8 ) Link kazanma yöntemleri
Sitemize nasıl link yönlendirebileceğimizden, hangi yöntemlerin daha etkili olduğundan bahsediyor olacağım.
Evet gördüğümüz üzere toplamda 8 kategoride SEO checklist mantığını irdeliyor olacağımız uzun bir yazı dizisine haftaya başlıyorum. Her kategoriyi alt kategorileriyle birlikte inceleyip sonrasında kafanıza takılan sorulara cevap veriyor olacağım.
Takipdeyim
Güzel bir yazı tebrikler.
Bende takipdeyim efendim.
Büyük merakla beklemekteyiz.
Bende takipdeyim efendim.
Anahtar kelime seçimi ile ilgili yazıyı bitirdim: https://ilyasteker.com/seo-icin-anahtar-kelime-secimi/
2 den sonrası yok mu?:(
ben de faydalanmak için takipteyim ve yazılarının devamını bekliyorum…
Takipteyiz
En sade biçimde SEO nediri açıklamışsınız . Teşekkürler
çok faydalı bir paylaşım olmuş eski bir konu olmasına rağmen bugün bile niteliğini koruyor.