CeBIT

Pazar günü CeBIT‘teydim. Gittim, gezdim, fotoğraf çektim, farklı ürünleri, markaları ve yeni teknolojileri gördüm. Yalnız değildim tabi ki. Yüz yüze tanışma fırsatı bulduğum TEAkolik, kardeşleri, komşusu ve Burakbudak ile güzel bir gün geçirdik. Herşey iyi güzeldi ama sanırım pazar günü olmasından dolayı iğne atsan yere düşmez sözünü çokca hatırladım orada. Başımdan geçen ilginç bir olayla yazıma devam edeyim. Girişe geldiğimde biletim olmadığı için nasıl içeri daha ucuz girebilirim diye düşünüyordum malum bir bilet 20YTL. Tam bu düşüncelerle boğuşurken bir adam yanıma geldi ve bilet mi alacaksın dedi. Evet dedim. Bende var istersen sana satayım dedi. Ahanda kara borsacı yakaladım dedim içimden :) adam 10 YTL‘ye vereyim deyince teklif cazip geldi tabi. Adama içeri gireyim şurada veririm paranı dedim aldım bileti girdim içeri parasını vermek için. Adamın yanına geldim elimi cebime attığım da 5YTL ve 50YTL nin olduğunu gördüm. Hay allah dedim 10YTL yok 5YTL versem olur mu dedim adam neye uğradığını şaşırmış bir vaziyette birşey diyemeden 5YTL yi aldı. Bende daha fazla konuşmadan uzaklaştım yanından. Mutluydum çünkü 15YTL kardaydım :)

Velasılıkelam daldım içeri öncelikle halka açık olan binaya girdim birde iş dünyasına yönelik bina vardı orayı da gezdim tabi sonrasında. Kaçar mı? Fuarda en çok hoşuma giden ürünleri ve standları sizinle de paylaşmak istiyorum.

  • Aşağıda ki resimlerin üzerine tıklayarak resimleri büyütebilirsiniz. Klavyenin yön tuşlarıyla diğer resimlere kolayca geçiş yapabilirsiniz.

Mind Ball

Mind Ball Mind Ball-2

Sadece beyin dalgalarıyla hareket ettirebileceğiniz bir top düşünün. Çok iyi konstantre olmanız gerekiyor yoksa top ilerlemiyor. Bir kaç arkadaş üfledi püfledi ama yok :) Birde bunun iki kişilik olanı var. Top ortada iken makine çalışmaya başlıyor ve kimin beyin dalgası daha üstün gelirse top diğer kişinin önüne gidiyor amaç topu karşı tarafın önünde ki alana sokmak. Üstte ki sol resimde ki arkadaşın kafası başka yerlerdeydi herhalde top bir mm hareket etmedi. Sağda ki resimde kırmızılı bayan açık ara farkla kazandı yarışı.

TouchIT Technologies

touchit TouchIT Technologies-2

Teknoloji geliştikçe insanlar bir çok işi daha kolay yapar oldu. Öyle ki artık dokunmatik ekranlar sayesinde başka bir araca gerek duymadan istediğimiz işlemi yapabiliyoruz. Bu firma da dokunmatik ürünler üreten bir firma. En çok hoşuma giden özelliği ise şirketler için tasarladığı büyük bir ekran üzerine toplantıların daha verimli geçmesini sağlayacak ürünüydü. Bu ekran tek bir sayfadan oluşmuyor tabi ki ekranın sağ ve sol taraflarında ki oklar sayesinde yeni sayfa oluşturabiliyorsunuz.

Kaspersky Anti-Virus & Internet Security

KasperSKY KasperSKY-2

Güvenlik olmazsa olmazlarımdandır. Güvenliğimin bir parçasını oluşturan Kaspersky standını gezmeden olmaz tabi ki. Yenilikçi ürünleriyle, sürekli geliştirdiği program alt yapısıyla kaspersky gerçekten alanında lider bence. Görevlilerle ayak üstü kısa bir sohbet ettik. Gelecek için güzel planları var bakalım merakla bekliyoruz.

NEC

NEC NEC-2

Teknoloji hızla gelişirken sistem tarafıda yerinde saymıyor elbette. Üstte resimlerini gördüğünüz server’lar tam bir canavar. Donanımsal olarak sahip olabileceği en son özelliklere sahip olması onu değerli kılıyor olsa gerek. NEC ‘i bu konuda taktir ettim doğrusu.

Super FM

Super FM

Standları dolaşırken Super FM ‘in bir reklam broşürüne rastladım. Çok eğlenceli bir söz yazmışlar broşüre. “bi’şeyi 90.8 kere söylersen olurmuş ya, doğruymuş abi. Sonunda Super FM ‘deyim.” Gördüğümde çok güldüm ve fotoğrafını çektim. Güzel bir düşünce değil mi?

Turk Telekom’un palyançoları

Turk Telekom'un palyançoları

Kafalarına geçirdikleri bir kutu ile güya suyun içinde durduklarını göstererek meraklı milleti stand önünde toplamayı hedeflemiş aptal bir gösteri bence. Bizden daha meraklı olan bir adam çaktırmadan elini kutunun içine sokunca asıl komedi o zaman başladı. Herkes kahkahalarla gülerken sokan adamın küfür ederek ayrıldığını hatırlıyorum en son :)

Avea

Avea standı Avea standı-2

Şüphesiz CeBIT‘in en çok para harcanan standlarından biriydi Avea standı. Dev bir alan, hareketli sarmal bir ekran ve fuar boyunca düzenlenen gösteriler, çekilişler Avea’nın adından çokça bahsettirdi zaten. Hoşuma giden bir başka güzel yanı ise orada ki görevli arkadaşların kıyafetlerinin aynı olması. Bayanların gömlek ve mini eteği erkeklerin dikkatini çekti bunu fark ettim gözlemlerimde :)

Teledünya

Teledünya Teledünya-2

Fuarın beğendiğim standlarından biri daha “teledünya”. Televizyon dünyasına farklı bir yaklaşımları var. Kendi alt yapılarıya çok daha net bir görüntüyü televizyonlara aktarmayı başarmış bir firma. Gerçektende diğer televizyonda ki görüntülerle kıyaslandığında çok net bir görüntünün oluştuğunu fark edebiliyoruz. İsterseniz sizde aşağıda ki resimlerden bakabilirsiniz.

Analog TV Digital TV HD Kablo TV

Son olarak

CeBIT ‘i resimlerle, yazılarla anlatmak ne kadar doyurucu olur bilmiyorum ama ben elimden geldiğince birşeyler yapmaya çalıştım. Teknolojiyi gerçekten çok seviyorum ve yakından takip etmek çok hoşuma gidiyor. Beni düşündüren ise Nokia, Microsoft, IBM gibi dev firmaların katılmamış olması. Katırdıysalarda ben göremedim diyeceğim ama heryeri gezdim göremedim. Vardır bir bildikleri diyerek müsadenizi isteyeyim ben.

Hepinize bol teknolojili günler dilerim :)

Kategori: Etkinlikler

About ilyas teker

İlyas, az markaya, özel olarak hazırlanan SEO danışmanlığı veren Mosanta’nın kurucusu.

12+ yıldır SEO alanında Pegasus, Coca-Cola, adidas, Sony gibi 200’den fazla markaya Türkiye, Avrupa ve Amerika’da SEO danışmanlığı verdi. Uzun bir süre Amerika, Chicago’da SEO Direktörü olarak çalıştı.

Dijital pazarlama ile ilgili konferansların yanında İlyas, popüler bir çok pazarlama dergisi ve web sitesinde makaleler yazıyor.

Ayrıca İngiltere’de faaliyet gösteren DeepCrawl şirketinin danışman kurulunda yer alıyor.